Sidor:
Start
+ Laget
- Spelartrupp
- Historia
- Träningstider
- Coachstab
Media
Samarbetspartners
Statistik
Pep Rally
Forum
Länkar
Kontakt

Sponsorer:
Black Jacks - Historia

Organisationen
Efter säsongen 2009-2010 blev Leo Becker, Örebro Black Knights linebacker tillika student på Örebro Universitet och aktiv inom studentföreningen ESN, kontaktad angående en nyuppstartad liga i amerikansk fotboll. 
Ligan fick senare namnet University Football League (UFL) och är menad att spelas mellan universitet i Finland och Sverige.

Arbetet sattes tidigt igång för att starta igång ett lag för studenter på Örebro Universitet. En styrelse på inledningsvis ca 7 personer började tidigt jobba med en vision om vad man ville göra med laget och vilka möjligheter det fanns att göra detta projekt till något större än bara ett idrottsevenemang. Styrelsen utökades sedermera till ca 16 personer som tillsammans arbetar under olika ansvarsområden (PR, Matcharrangemang, sponsring etc).

I oktober bestäms lagets namn till Black Jacks som ett led i det nära samarbete man byggt upp med Örebros Amerikanska Fotbollslag Black Knights.
I december 2010 registreras Black Jacks som en Ideell förening, och planeringen inför seriestarten av UFL och första hemmamatchen den 22 Januari mot Handelshögskolan Sthlm intensifieras...

Visionen är för Black Jacks att bygga upp ett lag som kommer husera på Örebro Universitet i många år framöver. Genom att bygga upp ett nära samarbete med föreningar i anslutning till universitetet och näringslivet i närområdet till Campus kommer laget kunna erbjuda ett event för hela universitetets studenter att samlas kring ett fåtal tillfällen om året. Dessa tillfällen är tänkta att bli en fest på hela campus, där idrottskulturen från USA är en förebild.
Varje matchdag kommer försöka läggas på lördagar för att möjliggöra ett pep rally dagen innan match där alla som vill kan komma förbi och ta del av aktiviteter och tävlingar som kommer anordnas tillsammans med lagets samarbetspartners. Efter matcherna är målet att alltid ha en efterfest dit alla kan gå för att knyta samman säcken, samt ha möjligheten att få ett socialt utbyte med de studenter som kommer hit och mäter sina krafter mot oss på planen. 
I linje med denna vision slöts under perioden oktober-december 2010 samarbetsavtal med Studentkåren på Örebro Universitet, Pressbyrån Bågen, Nöjesakademin COREn och Örebro Universitets Idrottsförening. 

Sportsligt
Laget inledde säsongen med att anordna träningar utomhus. Intresserade personer, killar som tjejer, fick komma ner och lära sig lite grunder, kasta lite fotboll samt lite grundläggande regler. 
När vintertiden likt den alltid gör attackerade Sverige med snålblåst och kyla fick Black Jacks möjligheten att träna med Black Knights i nya Tybblelundshallen i nära anslutning till Örebro Universitet.

De första matcherna någonsin spelades i november under den av Black Knights anordnade årliga gymnasieturneringen Fridag Night Lights. Då John Bauer- gymnasiet drog sig ur i sista stund fick Black Jacks ta deras plats.
Efter 2 korta matcher hade laget kammat hem en vinst efter lagets första touchdown någonsin då Thommy Gustavsson som sprang in bollen från Quarterback- positionen.
Den andra matchen lyste orutinen igenom och man förlorade, men drog lärdom av misstagen inför framtiden. 

Laget består inför säsongen 2010-2011 av en tränarstab bestående av Head Coach Erik Almström med meriter från spel med STU Northside Bulls, Defensive Coordinator Leo Becker och Offensive Coordinator Jimmy Palmborg, båda spelare i Black Knights.

Spelartruppen består av ca 30 studenter med väldigt olika idrottslig bakgrund. Vissa har inte tränat mycket alls innan över huvud taget, de flesta har erfarenhet av annan idrott och ett fåtal har erfarenhet från tidigare seriespel i Amerikansk Fotboll.